‘Thuismaken’ wordt volop gedaan in Hoeverstaete. Dit houdt in dat bewoners van hun huis hun Thuis maken zodat u hier betekenisvol oud kunt worden en een actieve woon- en leefgemeenschap kunt vormen. De bewoners in Hoeverstaete zitten dan ook niet stil. Er wordt veel initiatief genomen om zelf dingen te organiseren, te beheren en het met elkaar gezellig te maken. Bewoners worden naar gelang de persoonlijke mogelijkheden, dan ook uitgenodigd om mee te doen. Zo draagt een ieder zijn of haar steentje bij.

Wat kunt u hier doen?
Er is al heel veel te doen in Hoeverstaete, allemaal door bewoners bedacht en uitgevoerd. Dit loopt uiteen van koffie- en theeochtenden, bewegen met Alkmaar sport, borreluurtje, schilderen, handwerken, spelletjes, bloemen verkoop in de gang etc. U hoeft zich hier geen moment te vervelen. En wilt u een mooie lezing geven of meedenken hoe we dit met elkaar moeten organiseren? Ook dat kan.
Via de kalender op deze website ziet u wat er allemaal mogelijk is. In Hoeverstaete hangen op diverse plekken (oa de lift) overzichten wat er te doen is.

In de Alkenhorst is het Huis van de Wijk dat van alles organiseert voor de bewoners uit de wijk de Hoef. Op de website vindt u het programma van het Huis van de Wijk.

Huiscoördinator
De huiscoördinator in Hoeverstaete is Robin Avis. Robin is op de volgende dagen aanwezig:
Maandag: 09:00 – 16:00 (spreekuur van 11.00 – 12.00 uur)
Woensdag: 09:00 – 16:00
Donderdag: 09:00 – 16:00

Robin is op bovengenoemde dagen bereikbaar via telefoonnummer 06 14 18 99 74 of via de mail: r.avis@zzpsteunpilaar.nl

Het hart van de ontmoeting: de Brasserie
Alles vindt plaats in het hart van Hoeverstaete: de Brasserie. Heeft u zin in een kopje koffie, een gezellig praatje, of een lekkere (warme) lunch: kom naar de Brasserie! En met mooi weer is het terras geopend.
De brasserie wordt beheerd door de bewoners en Uschi Rönnau van het Buffettenpaleis . Het Buffettenpaleis is bereikbaar op telefoonnummer 072 5340834.

Wilt u ook iets doen of meedoen? Of heeft u een vraag over het thuismaken? U kunt contact opnemen met Carola van den Berg ondernemer Hoeverstaete 06 82062186 of mail c.vandenberg@habion.nlof Robin Avis, de huiscoördinator.