De kapper, pedicure, fysiopraktijk, dagbesteding, streekkraam en de bloemenverkoop in de hal zijn een prachtige aanvulling in Hoeverstaete. In de Alkenhorst is op de benedenverdieping het Huis van de Wijk gevestigd. De organisaties in Hoeverstaete op een rijtje:

De Huurdersvereniging
Zij vertegenwoordigen alle huurders die lid zijn van de Huurdersvereniging en zich inzetten voor een leefgemeenschap. Het bestuur spant zich in om alle bewoners te betrekken bij de activiteiten.

Activiteitengroep
Deze groep van vrijwillige bewoners coördineert de vele activiteiten in Hoeverstaete.

De Zorgcirkel
Een inloopspreekuur voor al uw vragen ten aanzien van De Zorgcirkel. Iedere dinsdag tussen 14.00 en 15.00 uur kunt u met vragen ten aanzien van zorg, begeleiding of ondersteuning terecht bij Elvira Braak of Marloes Venmans, wijkverpleegkundigen van De Zorgcirkel. Zij zitten dan in het kantoor van de huiscoördinator in de hal.

Het Buffettenpaleis
In de Brasserie kunt u dagelijks genieten van een dagverse warme maaltijd van Uschi Ronnau van het Buffettenpaleis
U kunt er ook voor kiezen een maaltijd van onze weeklijst op het appartement bezorgd te krijgen (koud of warm).
Voor meer info of vragen kunt u altijd even langs lopen of bellen naar 072 534 08 34. Of bekijk de website

Resto VanHarte
Ieder week op woensdagavond is het Resto avond in de Brasserie van Hoeverstaete!
Resto VanHarte serveert een gezellig drie-gangen menu. De inloop is vanaf 17.30 uur, het diner start om 18.00 uur. Bekijk de website: Resto VanHarte

Bloemenstal
Iedere woensdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur worden prachtige bloemen verkocht in de hal. De bloemen zijn vers en heel betaalbaar.

Stichting WonenPlus Alkmaar
WonenPlus Alkmaar is een vrijwilligersorganisatie op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Informeer naar de mogelijkheden bij WonenPlus via (072) 512 27 11 of via info@wonenplusalkmaar.nl op werkdagen van 9:30 tot 12:30 uur. Bekijk de website

Huis van de Wijk
In de Alkenhorst is het Huis van de Wijk dat van alles organiseert voor de bewoners uit de wijk de Hoef. Op de website vindt u het programma van het Huis van de Wijk.

Evean
Thuiszorgorganisatie, gevestigd in de Alkenhorst. Bereikbaar op telefoonnummer 0900 9897 (algemene nummer).

De Fysiotherapie
Lijkt de supermarkt steeds verder weg? Kijkt u steeds meer op tegen dagelijkse activiteiten omdat ze moeilijker gaan? Of heeft u lichamelijke klachten die u beperken welke u wilt verbeteren? Fysiotherapie van De Zorgcirkel kan u helpen om de regie weer in eigen hand te krijgen.

Onder begeleiding van een (geriatrie)fysiotherapeut kunt u uw spierkracht verbeteren, conditie opbouwen en dagelijkse activiteiten gemakkelijker uitvoeren. Met de fysiotherapie, gericht op uw hulpvraag, kunt u samen met de (geriatrie)fysiotherapeut uw mobiliteit herwinnen.

Pieter Smit en Elsemieke Vreeker zijn de fysiotherapeuten, werkzaam op Hoeverstaete.

U kunt zich aanmelden met een verwijzing van de huisarts, maar dit is geen vereiste. Mocht u vragen hebben bent u altijd welkom om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

Pedicure Jeanny Wouters
Bereikbaar op 06 10774629

Haarsalon De Vleugels
Bereikbaar op 0610777136 of mail naar jolandae@msn.com

Vastgoedmanager Van der Linden
Verzorgt de verhuur van de appartementen en klachten met betrekking tot overlast. Zij zijn ook betrokken bij de toewijzingscommissie. U kunt bellen met de afdeling Verhuur via telefoonnummer 088 – 533 00 00.

IJbouw
IJbouw is de aannemer die voor Habion al het onderhoud doet. Heeft u een onderhoudsmelding, neemt u dan contact op met het directe nummer van IJbouw: telefoonnummer 020 4864657

Woningcorporatie Habion
Eigenaar van het gebouw. Het gebouw moet voldoen aan alle eisen om u als bewoner zo zelfstandig en zo veilig mogelijk oud te laten worden, met eigen regie, samenredzaamheid en gezelligheid als essentiële waarden. Dat doet Habion niet alleen. Daarnaast is Habion eigenaar van het concept dat ervoor zorgt dat bewoners hier op een prettige manier veilig en zelfstandig oud kunnen worden, met zorg in de nabijheid.